Història

El Restaurant Els Traginers ha estat, des de fa més de 40 anys, un restaurant familiar.  A l’any 1972 va obrir les seves portes pels dos germans, en Josep Mª i en Toni Berruezo Altarriba. Originaris de Balsareny, un petit municipi de la comarca del Bages, sempre havien treballat majoritàriament en el sector tèxtil, però degut a la crisis d’aquest sector en la dècada dels 60, van emigrar en busca de noves oportunitats a Barcelona.

Va ser aquí on els dos germans van créixer en el sector de l’hostaleria, treballant per a diversos bars i restaurants de la ciutat com La Cova del Drac, la Cafeteria Orly  i el restaurant Ca la Llagosta. Set anys més tard, la casualitat o el destí, va fer que els germans Berruezo coneguessin al propietari del que fins a dia d’avui segueix sent el local d’Els Traginers, i van decidir obrir el seu propi negoci.

Els traginers, que dóna nom al restaurant, van esdevenir una figura molt important fent arribar la informació i productes als llocs més remots de la geografia catalana. Amb l’ajuda del bestiar, aquesta dura tasca encara es recorda a dia d’avui en diversos municipis com Balsareny, on cada any s’hi celebra la Festa dels Traginers declarada Festa d’Interès Turístic el 1970 i Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya des del 1999. Va ser per tant, una declaració d’intencions escollir aquest nom pel que representava. Tradició, cuina de proximitat, i elaboració casolana.

Als fogons d’Els Traginers conservem algunes de les nostres receptes que han esdevingut en plats estrella del nostre restaurant com la sopa de peix, els peus de porc, canelons de la casa, vedella amb bolets, etc. Però hem volgut incorporar a la nostra cuina altres plats, també típics de la cuina catalana, oferint així un ampli ventall de menjar fet amb productes de proximitat.

Comments are closed.