AIGUAFREDA PONT DE L’ABELLA

#3

Aquest catxé forma part de la sèrie 6+1 que us portarà a gaudir del paisatge d’Aiguafreda. Es recomana seguir l’ordre proposat per tal de poder aconseguir més fàcilment el catxé bonus final.

Al costat del primer catxé d’aquesta sèrie hi ha un aparcament públic gratuït.

El pont de l’Abella és una estructura de tres arcades sobre el riu Congost, construïda en pedra calcària local i rejuntada amb morter i calç, que va entrar en servei l’any 1740.

Tot i que es va originar entre els segles XI i XII, el moment de més creixement del nucli de l’Abella tingué lloc entre els segles XVIII i XIX, període durant el qual el Camí Ral de Vic a Barcelona experimentà un auge comercial. En aquest moment es decidí bastir un nou pont sobre el Congost destinat a facilitar la comunicació entre les dues capitals. Així, actualment, el pont connecta l’Abella (Sant Martí de Centelles) i Aiguafreda.

Les excavacions arqueològiques de l’any 1986 van permetre documentar la relació entre el pont i el més antic Camí Ral, que discorria arran del riu i del qual encara es conserva un petit fragment.

El progrés ha fet passar la C-17 (el modern camí ral) mitjançant un nou pont per damunt del vell, donant aquest estrafolari resultat.

Ver mapa más grande

Més informació en aquest enllaç

Deixa un comentari